DETOKSIKACIJA ORGANIZMA

Zbog velikog prisustva toksina u hrani pićima i vazduhu neophodna je redovna detoksikacija organizma
detoksikacija organizma
Savremeni nacin zivota nas primorava da razmisljamo o povremenoj detoksikaciji organizma.Na neke stvari oko nas nemožemo da utičemo nemožemo tek tako da se preselimo iz sredine u kojoj je vazduh zagadjen ali možemo da više razmišljamo o hrani koju unosimo u organizam.Još je davno Hipokrat govorio da hrana treba da bude lek.Multinacionalne kompanije uz pomoć medija i reklama nameću ljudima širom sveta svakodnevno stotine novih nezdravih proizvoda.Lepo dizajnirano pakovanje dobra reklama i dobar ukus neznači da nešto stvarno prija našem organizmu.Sva industrijski proizvedena hrana sadrži u sebi razne konzervanse i emuglatore koji se dodaju da ne bi došlo do kvarenja.Kvarenje hrane izazivaju bakterije a ove materije koje joj se dodaju služe da bi ih odbile ili ubile.
Ljudskom organizmu ovakve doze toksina (otrova) nemogu ništa jer se radi o malim kolicinama prema našoj kilaži ali svakodnevni unos otrova ozbiljno ugrožava naše zdravlje.
Detoksikacija organizma ili čišćenje organizma od otrova treba da se sprovodi vise puta godišnje.
Najednostavniji nacin da se sprovede detoksikacija organizma je post,on tradicionalno postoji u mnogim religijama sveta i to s razlogom.Tokom posta ne treba jesti nikakvu industrijsku ili brzu hranu.
Nikotin kofein i alkohol su toksini i treba zaboraviti na njih bar dok sprovodite detoksikaciju.
Da bi se izvrsila detoksikacija treba svakodnevno unositi velike količine tečnosti najbolje vode i voćnih sokova od voća koje ste sami iscedili.
Industrijski voćni sokovi su puni konzervansa a da ste imali priliku da vidite kako se pripremaju i od kakvog voća(mislim na najpoznatije brendove na nasim prostorima)nikada ih vise ne bi probali.Voće van klase koje je opalo ili deformisano,oštećeno najviše jabuka koja je 16 do 20 puta godišnje prskana se potapa u hladnu vodu na minut a zatim melje.Da li je ovo pranje dovoljno da ukloni sve otrove nataložene tokom 20 prskanja?.
Nakupljanje toksina može dovesti do pada imuniteta,nedostatka energije,pospanosti ,hroničnog umora,depresije i raznih drugih bolesti.
Detoksikacija organizma dovodi do povratka energije, jačanja imuniteta,smanjenja masnih naslaga i holesterola , boljeg i mladjeg izgleda kože itd.
Danas postoje mnogi saloni za detoksikaciju organizma nije loše informisati se o načinu njihovog rada ali većinu stvari možemo i sami da uradimao.
Bubrezi su veoma važni za detosikaciju organizma zato u ovom periodu treba piti velike količine tečnosti vodu,zeleni čaj,čajeve od koprive i maslačka.Pijte ih nezasladjene ili ih zasladite medom beli šećer slabi imuni sistem i loše utiče na organe za varenje.So dovodi do nakupljanja i zadržavanja tečnosti u organizmu a samim tim i zadržavanja toksina koji se trebaju izbaciti iz organizma.
Jedite potpuno nesoljenu hranu il solite što je manje moguće.
Jedite što više salata sa maslinovim uljem.
Unošenje maslinovog ulja je veoma važno za proces detoksikacije.

Evo primera kako se sprovodi detoksikacija organizma

-Po ustajanju popiti čašu tople vode sa jednim iscedjenim limunom.
-Sveže spremljen sok od šargarepe ili paradajza.
-Doručak činijica mešane voćne salate sa 1 kašikom raznolikih semenki,bundeva,suncokret,svakako stavite i semenke lana). Pojedite koliko vam je dovoljno da budete siti.
-Pre užine zeleni čaj ili čaj od maslačka plus čaša ili više vode.
-Užina sveže cedjen voćni sok.
-Ručak veliki tanjir zelene salate ili salate od sirovog povrća,smedji pirinač pripremljen na vodi uz dodatak povrća.
-Posle ručka čaša vode i čaj od maslačka ili koprive.
-Pre popodnevne užine sveže pripremljen voćni ili povrćni sok.
-Popodnevna užina šaka badema i zeleni čaj sa limunom naravno i čaša ili dve vode.
-Pre večere jedna jabuka dobro oprana u toploj vodi.
-Večera supa od povrća sa malo ili bez soli!
-Posle večere ako još osećate glad popijte čaj sa dosta meda i limunovog soka ili pojedite još jednu jabuku.
Detoksikacijska dijeta
Dijeta sa limunom

Limun dijeta iskustva












10 NAJDEBLJIH NACIJA NA SVETUKOLIKA JE PROSEČNA VELIČINA PENISASuzana Mancic pozirala za Playboy

UN dijeta

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP