Dijeta jabukovo sirce za mrsavljenje

Jabukovo sirce se koristilo kao lek jos u staroj Grčkoj a u novije vreme sve je popularnije kao preparat za mrsavljenje ili pomoćno sredstvo kod raznih dijeta.Mnogi koriste isključivo jabukovo sirce kao jedinu stvar za mrsavljenje i to se popularno zove jabukovo sirce dijeta mada nije reč o pravoj dijeti.

Jabukovo sirće je proizvod koji se dobija fermentacijom jabuke,voća koje ima mnogo vitamina,minerala ,enzima ,pektina....
Još je Hipokrat objavio da je jabukovo sirće prirodni antibiotik i antiseptik koji pomaže organizmu da održi balans (alkalna/kisela sredina).Druga česta primena je kod artritisa i osteoporoze ali danas najveću popularnost duguje primeni za pomoć u topljenju masti i sala.
jabukovo sirce za mrsavljenje
Kako koristiti jabukovo sirće za mrsavljenje i sta je to jabukovo sirce dijeta?

Možete uzimati jabukovo sirce za mrsavljenje pre svakog obroka.Možete konzumirati jednu dve ili tri kašičice pre svakog obroka ali najbolje je da počnete sa jednom.Mnogi ljudi imaju problem sa ukusom jabukovog sirceta ali se vrlo lako privikne na njegov ukus.Sačekajte malo da jabukovo sirće izvrši uticaj na vaše osećanje gladi pa počnite obrok.
Ako vam je ukus jabukovog sirćeta i posle nekoliko dana nepodnošljiv postoje i drugi načini za njgovu konzumaciju.Neki preporučuju da se sirće promeša sa nekoliko kašičica meda da bi se ublažio ukus kiseline.Postoje i kapsule i tablete ali ipak je bolje koristiti prirodno jabukovo sirće.
Kupujte ga u prodavnicama zdrave hrane mada se može naći i u supermarketima ali uvek treba razmišljati o kvalitetu.

Jabukovo sirće takodje može da pomogne ljudima koji imaju artritis,visok krvni pritisak,kašalj,proliv,vrtoglavicu,polensku groznicu,glavobolju,bolne i umorne oči,gorušicu,štucanje,nesanicu kao i probleme sa bubrezima i bešikom.

Ne postoje zvanične studije kojima je dokazano da jabukovo sirce pomaže u mršavljenju ali na osnovu brojnih iskustava onih koji su ga koristili i imali uspeha sa njim može se probati takozvana jabukovo sirce dijeta.Brojne su zdravstvene koristi od jabukovog sirćeta tako da samo možete da imate koristi od njega a nikakve štete.
Ako budete fizički aktivniji i smanjite količinu hrane a posebno za večeru možete očekivati rezultate u mršavljenju.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP