Miso supa recept

Mali komad vakame alge dužine oko jednog centimetra
trećina šolje za kafu korenastog povrća;
jedna šolja vode;
dve trećine šolje za kafu lisnatog povrća;
pola kašičice miso paste i sitno naseckano zeleno lišće

Potapati deset do petnaest minuta vakame algu u šoljici sa vodom.Vodu treba baciti, a algu prepoloviti,metnuti u posudu za kuvanje i sipati jednu šolju vode. Kada voda proključa,sipati povrće (koje treba prethodno iseći krupno i dijagonalno),smanjiti temperaturu(tako da se supa krčka, a ne ključa previše) a posudu poklopiti.Za sedam do deset minuta još smanjiti temperaturu (tako da supa samo struji) i dodati miso pastu predhodno izmućenu sa dve do tri kašičice vrele vode.Malo promešati i pustiti još pet minuta da samo struji.Miso supu treba začiniti sitno naseckanim zelenim lišćem.
Miso supa ne bi trebalo da bude ni preslana, ni neslana.Treba paziti na jačinu vatre da ne bi došlo do uništavanja blagotvornih enzima u miso pasti.Japanci je jedu svakog dana za doručak.
Japanska dijeta
ID blog dijete

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP