Dijeta sa jajima

Dijeta sa jajima je postala veoma popularna posle objava u medijima da su neke poznate ličnosti smanjile svoju težinu jedući samo jaja.
dijeta sa jajima
Postoji nekoliko verzija ove dijete koje kruže po internetu.Najpopularnija verzija ove dijete ne sastoji se od konzumiranja samo jela od jaja ali podrazumeva unos većine proteina iz jaja.
Dijeta sa jajima je varijacija poznate Atkinsove dijete gde je fokus na ograničavanju unosa ugljenih hidrata.U ovoj verziji dijete za doručak konzumirate jaja sama ili uz dodatak grejpfruta.Ručak i večera takodje uključuju jaja uz mogućnost obezbedjivanja proteina iz izvora kao što su piletina ili riba.Mogu se konzumirati salate od povrća sa malim sadržajem ugljenih hidrata.Drugi veliki izvori ugljenih hidrata kao što su hleb,testenine,krompir su strogo ograničeni.
Druga ekstremnija varijanta ove dijete se naziva jaja i grejpfrut dijeta i zasniva se na konzumaciji isključivo jaja i grejpfruta.I treća najekstremnija koju treba izbegavati podrazumeva upotrebu isključivo jaja i ničega više.
Mršavljenje uz pomoć ove dijete se zasniva na istim principima kao kod Atkinsove pa nemorate da razmišljate o nekom strogom planu ishrane i pratite bilo koju verziju.
Jedite jaja za doručak i večeru obavezno bilo kuvana ,pržena kao omlet ili na neki drugi način.Za ručak jedite meso ,pileća prsa i ribu.Bar pola grejpfruta ili limuna koji možete iscediti preko prženih jaja konzumirajte svakog dana zbog vitamina C.Tokom dijete sa jajima nedostajaće vam i mnogi drugi važni vitamini i minerali pa je neophodno uzimati vitaminske preparate.Dijetu ne držite duže od 15 dana za to vreme se može smršati više od 10 kilograma neki smršaju i čitavih 15 kilograma.Samo uz ručak možete pojesti malo parče integralnog hleba i ne više.Salata od krastavca,paradajza,paprike,cvekle,šargarepe,kupusa zelene salate je preporučljiva uz svaki obrok,salati dodajte maslinovo ulje.
Dijeta se nesme sprovoditi duže od 15 dana.Ako ste srčani bolesnik imate hipertenziju ili povišeni holesterol posavetujte se sa svojim lekarom pre početka sprovodjenja ove dijete.
Tokom dijete sa jajima važno je samo da ne unosite ugljene hidrate a salo će se brzo istopiti.
Da bi postignuti rezultati bili očuvani još dve nedelje za večeru jedite samo jaja bez hleba ,ne jedite slatkiše i ne pijte gazirana i alkoholna pića.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP