Dijeta sa jogurtom

Svakodnevna konzumacija jogurta i proizvoda od kiselog mleka predstavlja zdrav način ishrane,oni mogu da se koriste i za mršavljenje poznato kao dijeta sa jogurtom.
dijeta sa jogurtom
Mleko i mlečni proizvodi pomažu u očuvanju zdravlja i doprinose održanju zdravog skeletnog sistema.Jogurt i slični proizvodi od mleka mogu pomoći u rešavanju problema konstipacije i pomažu u sprečavanju infekcija.Oni su odličan izvor kalcijuma, proteina i vitamina. Iznenađujuće ili ne, kiselo mlečni proizvodi takođe mogu pomoći u mršavljenju, ako se koriste pravilno.

Studije potvrdjuju da ljudi koji uključuju mlečne proizvode u ishrani imaju veće šanse da zadrže svoju težinu u okviru normalnih vrednosti, pa čak i izgube težinu. To je razlog zašto je dijeta sa jogurtom sve popularnija.Praktikovanjem dijete sa jogurtom vi ćete smršati do 5 kilograma za 12 do 16 dana,izvršićete detoksikaciju vašeg tela i ojačati vaše kosti.

Dijeta sa jogurtom
Dan 1
Doručak: 150ml jogurta niske masnoće , 2 kašike muslija. Opciono, možete popiti šoljicu kafe zaslađene sa 1 / 2 kašike smeđeg šećera.
Jutarnja užina: 3 sveže ili suve šljive.
Ručak: 300gr kuvanog brokolija sa jogurt sosom.Da biste pripremili jogurt sos, pomešajte 100ml jogurta sa niskim sadržajem masti sa jednom kašikom maslinovog ulja i peršuna.
Popodnevna užina: 1 srednja jabuka.
Večera: supa od povrća krem (sve vrste povrća su dozvoljene, osim krompira.) Pomešana sa 3 kašike jogurta ili kisele pavlake.

Dan 2
Doručak:150ml pavlake sa niskim sadržajem masti pmešane sa vašim omiljenim voćem (1 kivi, jagode 4-6, 1 breskva, kajsija itd.) Takođe bi trebalo da jedete 1 tanku kriška crnog hleba i opcionalno popijete kafu, slično kao prvog dana.
Jutarnja užina: 7 oraha.
Ručak: 200gr pečenog pilećeg belo mesa,zelena salata sa jogurt sosom. Možete dodati 1 paradajz, 1 glavica crnog luka i 1 zeleni krastavac na zelenu salatu. Za desert mali voćni jogurt.
Popodnevnu užina: 1 mandarina ili narandža.
Večera: grašak sa 3 kašike jogurta.

Dan 3
Doručak: 150ml pavlake pomešano sa 1 kašika meda, malo suvog grožđa i 3 kašike žitarica.Kafa opciono.
Jutarnja užina: 1 velika jabuka.
100 grama kuvanog mesa sa salatom od krastavca i paradajza.
Popodnevna užina: 1 kivi.
Večera: Pileća supa pomešana sa 2 kašike jogurta i jedno parče integralnog hleba.

4. dan
Doručak: 200ml kefira, 2 inegralna keksa i opcionalno, kafa.
Jutarnja užina: 1 banana.
Ručak: grilovano meso (150gr), i jogurt sos. Da biste pripremili sos jogurt pomešajte 2 kašike jogurta sa senfom i jednu malu kasiku sirćeta.

Popodnevna užina: 1 mala jabuka.
Večera: Zeleni čaj, sendvič sa maslinkama i jogurt.Da bi se pripremili masline fino ih iseckajte pa izmešajte sa 1 kafenom kašikom jogurta, 1 kašikom sira i malo kima.

Kada završite 4. dan, ponovo počnite dijetu sa jogurtom od prvog dana.
Ponovite najviše četiri puta a onda napravite najmanje jednonedeljnu pauzu ako još uvek niste zadovoljni težinom.

Jogurt dijeta - Saveti
- Dozvoljeno da se zameni jogurt tokom ove dijete. Međutim, preporučuje se korišćenje jogurta onoliko često koliko je to moguće.Ako nemate jogurt ili samo želite da ga zamenite to možete uraditi sa kiselom pavlakom,kiselim mlekom ili kefirom.
- Možete da pripremite domaće kiselo mleko. Međutim, uverite se da koristite mleko sa niskim sadržajem masti, kao sastojak.
- Ako kupite jogurt uvek proverite da li ste kupili sa 1,5% mlečne masti ili manje.
Postoji više vrsta dijeta sa jogurtom.
Jogurt kalorije
Jogurt

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP