DIJETA SA JABUKAMA


Dijetu sa jabukama je osmislila nutricionistkinja Temi Flin.Ona je primetila da njeni klijenti koji jedu jabuke pre obroka gube na tezini oko jedan kilogram nedeljno a da nisu menjali svoje navike u ishrani.

Dijeta sa jabukama se zasniva na ideji da jedete jabuku pre svakog obroka.Vlakna u jabukama stvaraju osecaj sitosti pa ako smanjite unos hrane nećete imati osećaj gladi.Klijenti Temi Flin koji nisu menjali svoje navike u ishrani gubili su na težini jer su zbog osećaja sitosti koji se postiže jabukama konzumirali manje hrane tokom svakog obroka.Dijeta sa jabukama za gubljenje više od 1 kg nedeljno zahteva prilagodjenu ishranu s malim unosom ugljenih hidrata i masti šećere treba u potpunosti izbaciti.
Dijeta sa jabukama zahteva 4-5 mala obroa tokom dana,svaki obrok treba da sadrži malo ugljenih hidrata i masti i naravno pre svakog obroka treba pojesti po jednu jabuku.Osim jabuka dijeta preporučuje i unos drugog voća i povrća.To će vam omogućiti da smanjite unos kalorija bez da osetite glad.
Dijeta sa jabukama preporučena hrana>
Jabuke, nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, nemasna govedina, losos, zobene pahuljice, smeđa riža, brokoli, zelena salata ili druga sezonska salata.
Tablicu ishrane za svaki dan možete praviti sami po svom ukusu koristeći gore navedene namirnice naravno možete zameniti neke od njih na primer losos tunom čak i onom iz konzerve ili sardinama ako nemate vremena da pripremate obrok.
(pogledaj tablicu kalorija)
Dijeta sa jabukama primer dnevnog unosa hrane>
Doručak

Jabuka
Sir omlet (spremiti sa jednim jajetom i nemasnim sirom)
1 šoljica kuvanih zobenih pahuljica
užina

Šolja nemasnog jogurta i parče ražanog hleba
Ručak

Jabuka
Pileća prsa na žaru
2 šoljice brokolija na pari
pola šoljice smeđe riže


Večera

Jabuka
Losos na žaru
Zelena ili druga sezonska salata
Dijetom sa jabukama i redovnom konzumacijom ovog voća možete sprečiti bolesti srca,moždani udar,neke vrste raka,smanjiti holesterol itd..
Oni koji nisu zadovoljni smanjenim kilogramima na ovaj način mogu sprovoditi brzu trodnevnu dijetu sa jabukama tokom koje se konzumiraju samo jabuke tokom tri dana.Možete piti kafu i čaj i naravno dosta vode kako bi ste organizmu obezbedili dovoljno tečnosti.Ova dijeta se posebno preporučuje gojaznim ljudima koji imaju problema sa nadimanjem i zbog toga jako uvećan stomak.
MESECEVA DIJETA
TABLICA KALORIJA
KAKO SKINUTI STOMAK
KUPUS DIJETA
un dijeta

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP