DIJETA PO KRVNOJ GRUPI AB


Osobe krvne grupe AB su moderni ljudi i za njih je najbolja mešovita umerena ishrana.

Vama će odgovarati hrana sa visokim sadržajem proteina ,posebno plodovi mora i ribe. Mleko i mlečni proizvodi su takodje dobri za vas. Ovi proizvodi bi trebalo da budu od organski uzgajanih životinja.Pored toga, većina žitarica,osim kukuruza i heljde je u redu.I, na kraju, ali ne i najmanje važno, treba da jedete velike količine svežeg, organski uzgajanog povrća, naročito zeleno povrće i njegovee sokove, kao i sveže, organski uzgajano voće, naročito ananas, i sokove od ananasa.

Trebalo bi izbegavati crveno meso,semenke, pasulj i grašak.

Vežbe:
Potrebno je da se naglasi smirivanje,lagane vežbe opuštanja i aktivnosti kao što su meditacija, Tai či, joga. Kombinujte ih sa umerenim fizičkim aktivnostima, kao što su biciklizam i pešačenje.

Jednostavno počnite da redovno koristite najbolju hranu za vas a malo više izbegavajte hranu koja vam ne odgovara i brzo ćete videti poboljšanja u vašem zdravlju.

Najbolja ishrana za krvnu grupu B

Nemasna crvena mesa: 1-3 puta / nedeljno.
Jetretina, jagnjetina (Ovčetina) i zec.

Riba / Plodovi mora: 3-5 puta / nedeljno.
Tunjevina,Bakalar, Oslić,Skuše,Štuka,Lastrmke,Losos,Sardine.

Živina / 0-2 puta / nedeljno.
Ćuretina,piletina bez kožice.

Jaja: Jedno, 3-4 puta / nedeljno

Mleko:200-250 ml, 3-6 puta / nedeljno

Mlečni proizvodi: sir: 3-4 puta / nedeljno,
jogurt 3-4 puta / nedeljno

Masti i ulja: 1 supena kašika, 4-8 puta / nedeljno (veoma aktivni ljudi mogu zahtevati veće količine)
Dodatno maslinovo ulje, organske puter i Kokosovo ulje.

Orahe i semenke: orasi i semenke: 2-5 puta / nedeljno,
Kestenje, kikiriki, orasi, bademi,i pistaći.

Žitarice: 2-3 puta / nedeljno
Proso, zob, pirinač,t, ječam,braon pirinač, pšenica.

Hleb, pogačice i krekeri: Hleb: 1 kriška / dan, pogačice: Jedna / dan
Smeđi pirinač, Esen, Jezekilj, proso, 100% Raž, Raž Vita, klicama pšenice, Vasa, FIN .
Žitarice i testenina: 3-4 puta / nedeljno
Napravljene sa: zob, pirinač , raž, klicama pšenice, ječamom, pšenica Bulgur, durum pšenica.

Povrće: 3-5 puta / dan,
cvekla, lišću repe, brokoli, karfiol, celer, naradže, krastavac, Maslačak, plavi patlidžan, beli luk, kelj, peršun, slatki krompir.

Voće: 1 voće 3-4 puta / dan
Bobice , trešnje, brusnice, smokve (Suve i sveže), grožđe,grejpfrut, kivi, limun, ananas i šljive.

Sokovi: 2-3 puta / dan
Višnje, Brusnica, grožđa, papaja, kupus, šargarepa, celer, jabuka, kajsije, grejpfrut, ananas, krastavac, voda sa limunom i sve ostalo.



Začini:
Kari, beli luk, ren, peršun.Svi ostali su OK.


Razno pića:
Kafa, zeleni čaj, pivo i vina.
Ostalu hranu možete jesti ali retko i u manjim količinama.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP