DIJETA PO KRVNOJ GRUPI B

Pripadnici krvne grupe B su potomci stočara pa im najviše odgovaraju meso,mleko i mlečni proizvodi a mogu jesti skoro sve i svašta naravno u umerenim količinama i dobro izbalansirano.
Dijeta po krvnoj grupi B

Hrana sa visokim sadržajem proteina je dobra za vas,meso živine i jaja, crveno meso, posebno džigerica kao i divljači.Mleko i mlečni proizvodi takodje vam odgovaraju. Ovi proizvodi bi trebalo da budu od organski uzgajanih životinja.

Trebalo bi da izbegavate kukuruz i proizvode od njega Corn Flakes na primer. Takođe bi trebalo da eliminišete sočivo,kikiriki, seme susama,heljdu, i pšenicu.

Potrebna vam je kombinacija intenzivnih i vežbi i vežbi opuštanja kao što je meditacija.

Pokušate da redovno koristite najbolju hranu za vas i to u većim količinama i brzo ćete videti poboljšanja u vašem zdravlju.

Najbolja ishrana za osobe B krvne grupe

Nemasna crvena mesa: 2-3 puta / nedeljno.
Jagnjetina (Ovčetina),teletina, zec i divljač.

Riba / Plodovi mora: 3-5 puta / nedeljno

Jaja: (jedno9 2-4 puta / nedeljno
Jaja bi trebalo da budu domaća,od organski uzgajane živine.

Mleko: 4-5 puta / nedeljno


Mlečni proizvodi: sir: 3-5 puta / nedeljno, jogurt 2-4 puta / nedeljno

Masti i ulja: 1 supena kašika, 4-6 puta / nedeljno (veoma aktivni ljudi mogu zahtevati veće količine)
Za dodatne količine maslinovo ulje.

Pasulj i mahunarke: 2-3 puta / nedeljno

Žitarice:2-4 puta / nedeljno

Hleb, pogačice i krekeri: Hleb: 1 kriška/ dan, pogačice: Jedna/ dan
Smeđi pirinač, kolači od pirinča.

Povrće: sirovo: 1 šolja 3-5 puta / dan, kuvano: 1 šolja 3-5 puta / dan
Cvekla, lišću repe, brokoli, prokelj, kupus, šargarepa, karfiol, naradže, plavi patlidžan, kelj,pečurke, peršun,paprika, slatki krompir.

Voće: 1 voće 3-4 puta / dan
Banane, brusnice, grožđe , papaja, ananas i šljive.

Sokovi:
Brusnica, grožđe, papaja, ananas.
Započnite dan sa svežim sokom od limuna (od najmanje 1 / 2 limuna)u čaši vode.

Pića:
Zeleni čaj.

Hrana koju treba izbegavati za krvnu grupu B
(neznači da se nikad nesme konzumirati)
Meso:

Crvena mesa: Svinjsko ili bilo šta je sa svinjetinom (slanina, šunka, kobasica, itd)
Riba :Barracuda, Moruna,Jegulja, Dimljeni losos.


Orasi i semenke:

Orasi:Indijski orah i kikiriki
Seme: maka, bundeve, susama i suncokreta.

Pasulj i mahunarke

Hleb, Žitarice
Sve što je od pšenice i kukuruza

Povrće:
Articoka, avokado, Masline,tikvice, rotkvice,, proizvodi od soje i paradajz.

Voće:
Kokosov orah, nar.

Začini:
Cimet, skrob, kukuruzni sirup, običan želatin i biber.

Začini:
Kečap.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP