Manekenska dijeta

Manekenska karijera je uglavnom kratka ali veoma stresna-manekenka mora uvek da izgleda lepo jer je neprekidno ispred fotoaparata i kamera.
Manekeni,muzičari,glumci spadaju u istu kategoriju kad je u pitanju dijeta.

Kako da se sprovodi neka dijeta i kako se držati plana ishrane ako ste svakog dana u pokretu i ako ste svakog dana na drugom mestu?
manekenska dijeta

Evo nekoliko "manekenskih" trikova za održavanje vitke linije:

-Svakoga dana pijte zeleni čaj i to nezasladjen,ako možete popijte 3 šolje tri puta u toku dana a ako ne stignete popijte tri šolje odjednom.Osim gubljenje težine od zelenog čaja ima još mnogo koristi za organizam.

-Pijte dosta vode.ako želite da izaberete neku dijetu i pogledali ste dosta njih primetićete da gotovo svaka preporučuje dase uzima dosta vode.Veoma je važno da organizam bude hidriran tokom celog dana jer se time ubrzava metabolizam,smanjuje osećaj gladi,popravlja opšte fizičko stanje organizma i usporava proces starenja.

-Uvedite dve užine,a najbolje je da to budu užine sa jabukom koja sadrži dosta vlakana i smanjuje osećaj gladi.

-Prestanite da jedete kad ste nervozni,ako baš morate pojedite jabuku a ne slatkiše ili grickalice.Najbolje je biti disciplinovan i jesti tri puta uz dve užine.Ništa van toga a večera najkasnije dva sata pre spavanja.

-Svaka manekenka zna da korišćenje obilja soseva povećava apetit i unos kalorija zato je najbolje izbaciti ih iz ishrane a posebno majonez koji je kalorijska bomba.

Manekenska dijeta


Doručak: jogurt , kriška integralnog hleba,zeleni čaj.
Ručak: 200 gr bifteka pečenog na roštilju (ili 200 grama:pilećih prsa,ribe,svinjske kremenadle,ćuretine), 100 gr barenog povrća, 100 gr sezonskog voća, čaša šampanjca ili zeleni čaj
Večera: 100 gr sira, kriška integralnog hlebai 250 gr nekog sezonskog voća.Umesto sira možete pojesti dva kuvana jaja.

Ovaj jelovnik možete imati tri do pet puta nedeljno kad god imate uslova za to,možete imati i jedan ili dva dijetalna obroka u jedno danu zavisno od uslova.Uz ovaj jelovnik manekenske dijete ne samo da ćete smršati već ćete uvek imati vitku liniju.
Ako vam skidanje kilograma ide presporo pre jednog obroka možete lagano pojesti 50 grama smrznutog voća koje ste prethodnog dana ostavili u zamrzivaču (voće jedite lagano da ne prehladite želudac a ledena hrana će ubrzati metabolizam i dodatno pospešiti topljenje sala.

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP