Citrus dijeta

Citrus dijeta postoji u dve varijante i to dvodnevna i petnaestodnevna citrus dijeta.Citrus dijeta od 15 dana je kod nas poznata kao medicinska dijeta i sprovodi se u 2 do tri petodnevna ponavljnja istog jelovnika zavisno od potrebe.

citrus dijeta

Citrusa dijeta, poznata i kao dva dana dijeta ili 48-časovna limuna dijeta, je brza dijeta.Ova dijeta je više prihvatljiva kao način da se detoksikuje telo i poveća nivo energije nego za brzo gubljenje težine.

Citrus dijeta za mršavljenje može izazvati brojne neželjene posledice ako se praktikuje duže od dva dana.

Ako želite da probate ovu dijetu postupak je jednostavan .Jede se samo voće citrusa, kao što su pomorandže, limun i limeta u periodu od 48 sati. Grejpfrut i mandarine su dozvoljeni ali narandža i limun bi trebalo da budu glavni.Možete piti samo sokove napravljene od ovih plodova.Ne postoji ograničenje količine- možete jesti citruse i piti sok od njih koliko god želite.

Efikasnost

Neki ljudi uspeju da postignu privremeni gubitak težine na citrus dijeti.

Stručnjaci kažu da veliki deo ovog prividnog gubitka težine dolazi usled gubitka vode a težina se vraća čim počnete normalnu ishranu.Ako uspete da izgubite nekoliko kilograma težine, verovatno ćete ih povratiti brzo.


Postoji određeni stepen rizika u vezi sa citrus dijetom.Agrumi su kiseli, pa prekomerno konzumiranje citrusa može prouzrokovati gorušicu ili oštećenja zubne gleđi a može i da dovede do nekontrolisanog proliva.Pored toga, ne bi trebalo da pokušavate citrus dijetu ako imate visok krvni pritisak ili probleme sa kontrolom nivoa šećera u krvi.

Postoje i drugi problemi vezani za citrus dijetu. Agrumi su izvor energije, ali je potrebno dosta citrusa da se izadje u susret dnevnim potrebama odrasle osobe.Ako ne unesete ni mali deo dnevnih potreba za energijom osećaćete se umorno i malaksalo.

Citrusi i voćni sokovi od njih su dobri za vas - u umerenim količinama,oni obezbeđuju mnogo vitamina C i biljnih vlakana. Međutim ako je vaš cilj dugoročni gubitak težine,nećete ga ostvariti sa citrus dijetom.Efektivne dijete za mršavljenje se zasnivaju na umerenim količinama hrane iz svih grupa namirnica.U idealnom slučaju, dijeta je kombinovana sa programom redovnog vežbanja.Mnogo bolji primer je medicinska dijeta koja takodje u jelovniku ima citrus kao važnu namirnicu za mršavljenje,mnogi tu dijetu kao što je na početku istaknuto nazivaju citrus dijeta 15 dana.
Medicinska dijeta

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP