DETOKSIKACIJSKA DIJETA


Detoksikacijska dijeta može biti najbolja stvar koju ste ikda učinili za vaše telo,ako ste svakodnevno umorni,iscrpljeni i bez energije ako imate nadimanje stomaka česte bolove onda detoksifikacijska dijeta može biti jedina stvar koja vam treba.

detoksikacijska dijeta
Razlog zbog kojeg treba razmotriti sprovodjenje detoksifikacijske dijete je ponajviše taj što smo u današnjem svetu izloženi svakodnevnom bombardovanju raznim otrovima koje jednostavno nemožemo izbeći.

Postepeno višegodišnje gomilanje toksina može da napravi veliku štetu organizmu i vitalnim organima kao što su srce, mozak,bubrezi,jetra.Prva stvar koju možete da uradite pre nego što počnete detoksifikacijsku dijetu je da prestanete da konzumirate sva štetna pića kao što su gazirana pića,razni voćni sokovi iz tetrapaka puni konzervansa,hemikalija i rafinisanog šećera.Isto važi i za alkoholna pića koja takodje sadrže toksične supstance.
Tokom godina ovi toksini se akumuliraju i dostižu nivo dovoljan da nanese ozbiljne štete po zdravlje organizma.
Osnovu detoksikacijske dijete čine voće i povrće a posebno treba konzumirati voće koje sadrži dosta pektina kao što su jabuka,kruška i grejpfrut.Ovo voće je takodje bogato vlaknima koja će vam pomoći da duže osećate sitost i snizite nivo holesterola u krvi.Čest problem kod osoba opterćenih toksinima je zadržavanje tečnosti a pravo rešenje može biti povećana konzumacija grejpfruta koji ima diuretska svojstva i pomaže u odstranjivanju viška tečnosti iz organizma.Kombinacija peršuna i celera takodje je odličan prirodni diuretik.
Količina pojedene hrane treba da bude tolika da ispuni dve trećine želudca.

Tokom dijete treba izbaciti iz ishrane beli hleb a jesti ražani ili hleb od heljde.sa ovakvim hlebom konzumirajte mleko sa niskim procentom masti,jogurt,pavlaku i mladi sir.
Svinjsko i sva crvena mesa treba izbaciti iz ishrane ,najbolje je belo pileće,meso kunića,jagnjeće i naravno riba i morski plodovi.
Svakog dana pojedite tri narendane šargarepe prelivene cedjenim limunovim sokom,šargarepa je od davnina poznata kao prirodni čistač krvi,jetre i bubrega.Za čišćenje jetre svakodnevno jedite jela od pasulja,graška,soje i artičoke.Jedite lisnato i drugo sveže povrće kao i velike kolišine voća samo pazite da voće konzumirate kao poseban obrok najbole kao dve užine dva sata posle doručka i ručka.
Barem 15 dana konzumirajte samo namirnice gore navedene sve sveže bez ikakvih preradjevina,osnov je da jedete samo svežu industrijski nepreradjenu hranu.

Detoksikacija organizma

Dijeta sa limunom

Limun dijeta iskustva

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP