DIJETA SA LIMUNOM

Dijeta sa limunom ili limunada dijeta postoji u dosta varijanti na internetu ali osnov svake je sveži sok od limuna.Dijeta daje dobre rezultate i sa njom se može skidati od 1,5 do 2 kg za sedam dana.
dijeta s limunom

Dijeta sa limunom ili limunada dijeta često se smatra za jednu od od onih brzih neefikasnih i beskorisnih dijeta.Međutim, posle više od 60 godina korišćenja dijeta sa limunom je dokazala svoju ogromnu korist za zdravlje.Ona je smišljena sa jedinom svrhom podrške gubitku težine na zdrav način kroz eliminaciju toksina i drugih štetnih materija koje postavljaju stres za probavni sistem i bubrege.
Dijetu sa limunom probale su Jennifer Aniston,Heidi Klum, Jared Leto, Robina Kuivers, Bijonse, kao i druge poznate ličnosti i javno potvrdile njenu efikasnost. Limunada dijeta uklanja toksine, kao i druge stvrdnute materije zaglavljene u debelom crevu što dovodi do različitih pozitivnih efekata kao što je olakšanje hroničnih bolesti i povećanje nivoa energije između ostalih.

Smatrana uglavnom kao dijeta za kratkoročnu upotrebu,dijeta sa limunom po iskustvima ipak može da da više nego što većina od nje očekuje.
Po mom iskustvu za 10 dana ,shvatila sam kolika se razlika može napraviti u ukupnom energetskom smislu i fizičkom izgledu.Ako ste zadovoljni mršavljenjem i fizičkim izgledom koji ste dobili, možete nastaviti dijetu sa limunom do 30 dana.

Dijeta sa limunom


• Dobijate obilje vitamina C, uključujući, B i retki vitamin P. limunada, takođe ima mnogo minerala (bakar, natrijum, kalcijum i gvožđe između ostalih), proteina, ugljenih hidrata i vlakana.
• Pomaže vam da svakodnevno pijete dovoljne količine vode.
• Obezbeđuje znatan gubitak telesne težine.
• Pruža povećani nivo energije.
• Podržava prirodni proces detoksikacije.
• Obezbeđuje jasnije i bolje razmišljanje i bolju koncentraciju.
• Poboljšava imuni sistem i smanjuje oboljenja.
Napravite svež sok od limuna u jednom litru vode i pijete limunadu svakog jutra ,podneva i večeri.

Dijeta sa limunom donosi mnoge prednosti za naše telo. Kao prvo, limun u kombinaciji sa vodom će pomoći da se uklone toksini koji se nalaze u našim telima. Limuni se generalno smatraju kiselima, ali su u stanju da alkalizuju telo što je suprotno onome što većina hrane čini.Kisela dijeta donosi brojne zdravstvene probleme kao što su migrene, problemi sa varenjem, i još mnogo toga.Alkalne dijete s druge strane prave bilans nivoa kiseline i omogućavaju vašem telu da normalno funkcioniše.

Limunada dijeta će dati zdraviji izgled kože i lica, jer toksini se lakše izlučuju uklanjanjem blokade u digestivnom traktu, kao i onie na porama kože. Koža postaje podmlađena i česti kožni problemi kao što su akne nestaju.Ovo je u stvari jednostavno rešenje za mnoge probleme kože koje su iskusili mnogi ljudi danas zbog hrane koju jedu i zagađenog okruženja u kojem živimo.

Da li imate zatvor, loše varenje, kao i niz drugih zdravstvenih problema u vezi sa sistemom za varenje? Limunada dijeta može da pomogne u uklanjanju ovih problema kada se limun pomeša sa toplom vodom i pije posle obroka.Sok od limuna može da se koristi da poveća proizvodnju žuči i poboljša varenje

Vitamin C je broj jedan neprijatelj infekcija i kožnih alergija,a limun ima ogromne količine ovog vitamina.Limun je idealan za zarastanje rana,ublažava upalu grla, krajnika, i neke simptome astme.

Dijeta sa limunom može da pomogne ljudima sa problemima u urinarnom traktu zbog diuretskog efekta
Kalijum koji se nalazi u limunu poboljšava rad nervnih ćelija i funkcija mozga. Kalcijum koji je poznat po svojim zdravim efektima na zubima i kostima je takođe u dobroj koncentraciji u limunu.Pored ovih, limuna je takođe bogat kalijumom i fosforom što ga čini idealnim za lečenje groznice, prehlade, gripa, kašlja. Sadržaj gvožđa je takođe vrlo dobar a ono ušestvuje u izgradnji crvenih krvnih zrnca.

Najčešće pritužbe na dijetu sa limunom dogadjaju se tokom prve faze.Ljudima je teško da prate dijetu jer nisu navikli i piju limunadu. Kao rezultat toga ima mnogo iskustava pojave mučnina, povraćanae, i glavobolje. Kada počnete dijetu ako se pojavi neka od ovih negativnih pojava ynajte da su ti simptomi početni i da su pokazatelj da vaše telo prolazi kroz proces čišćenja.

Svakoga jutra iscedite 5 do šest limunova u litar vode.Napošetku dijete možete iscediti samo jedan a onda dodajte svakog dana po jedan više do maksimalno 6.
Pijte limunadu bez šećera pre svakog obroka.

Za doručak svakog dana pijte čaj sa limunom i limunadu bez šećera i jedite dvopek ili integralni keks.

Prvi dan

Ručak – voćna salata sa limunovim sokom, pirinač,nemasni sir, zelena salata sa limunm
Večera – kuvani spanać začinjen limunovim sokom i maslinovim uljem, jaje na oko ili kuvano jaje, integralni hleb


drugi dan

Ručak – oslić ili skuša sa malo ulja i limunom, kuvani brokoli, integralno pecivo
Večera – pileće belo meso, pečene paprike sa malo ulja i limunovim sokom, integralni hleb

treći dan

Ručak – voćna salata sa limunovim sokom, špagete sa sirom, začinjene sa limunovim sokom
Večera – malo pirinča sa morskim plodovima i limunom

Četvrti dan

Ručak salata sa maslinovim uljem i limunovim sokom, sir, integralni hleb
Večera riba, paradajz, krompir salata

Peti dan

Ručak voćna salata sa limunovim sokom, boranija, integralni hleb
Večera mešana salata sa limunom,sir, integralni hleb

šesti dan

Ručak juneće šnicle, integralni hleb
Večera – jaje, jogurt, zelena salata , integralni hleb

Možete jesti sve namirnice koje nisu industrijski obradjene i koje ne sadrže konzervanse,emuglatore,stabilizatore i slične materije.
Namirnice od industrijskog šečera i belog brašna takodje netreba konzumirati.
Količine hrane nisu ograničene.

Limun dijeta iskustva

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP