Jednodnevna dijeta

Jednodnevna dijeta može mnogima zvučati kao bajka:skinuti kilograme a biti na dijeti samo jedan dan.Ali zapravo se radi o dijeti koju bi trebalo sprovoditi tokom jednog dana nedeljno dakle 52 dana godišnje.Jednodnevna dijeta je pogodna za ljude koji imaju mali višak kilograma ili žele da trajno očuvaju težinu postignutu pomoću neke rigoroznije dijete.
jednodnevna dijeta
Najvažnije za jednodnevnu dijetu je da se tokom jednog dana izbacuju iz ishrane:ugljeni hidrati,masnoće i soli.Takodje ne bi smeli da se unose jednostavni šećeri poput onih u slatkišima i sokovima.

Za doručak pojedite parče integralnog hleba i omlet od dva jaja i 30 gr šunke.
Za prvu užinu pojedite neko voće najbolje jabuku ili crveni grejpfrut.
Za ručak treba jesti povrće:pasulj,grašak,sočivo...ali pazite da jelo ne presolite i takodje pazite na količinu.Uz ručak pripremite i neku salatu kako bi ste povećali osećaj sitosti.
Za drugu užinu opet jedite voće.
Za večeru pripremite nemasno meso najbolje pečene pileće grudi (oko 200 gr) ili ribu (oko 300 gr) dok crvena mesa a posebno svinjetinu treba izbegavati.
Neka večera bude tri sata pre spavanja.
Uz ručak i večeru možete pojesti još po jedno veoma malo parče integralnog hleba. 30-40 gr.
Tokom ovog dana pijte samo vodu, alkohol nije dozvoljen kao ni takozvani "voćni sokovi" koji su puni veštačkih šećera.
Može se popiti šolja kafe i šolja zelenog čaja bez šećera.
Ako se odlušite za ovu veoma jednostavnu dijetu trudite se da je praktikujete uvek u istom danu.Kod drugih dijeta koje traju duže mnogo je teže održati disciplinu i ne pojesti nešto van jelovnika dok sa jednodnevnom dijetom to nije slučaj tako da ne bi trebalo da vam bude problem da van navedenih namirnica u tom danu ne pojedete ništa drugo.
Efekte će povećati fizička aktivnost zato se potrudite da provedete jedan sat u brzom hodanju ili pola sata u džogiranju.Ako je vreme loše možete vežbati u sobi, pola sata aerobika uz muziku okrepiće vam i telo i dušu.

Jednodnevna dijeta se takodje preporučuje posle praznika,proslava i drugih dana tokom kojih smo pojeli više hrane nego obično ona odlično umanjuje nadutost u stomaku i osećanje slabosti i obamrlosti do koga često dolazi tokom dana prejedanja.

Ubrzanje metabolizma

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP