Hrono dijeta

Hrono dijeta nekima takođe poznata kao dijeta po satima,  garantuje gubitak od 5 - 7 kg u dve nedelje i to poštujući principe zdravog i uravnoteženog načina ishrane, bez izazivanja poznatog, teškog osećaja gladi koji može nastati tokom mnogih drugih dijeta. 


 Hrono dijeta se zasniva na principu da naše telo apsorbuje hranu različito, u zavisnosti od doba dana u kojem se hrana unosi.
Predlažemo tipičan meni kao polaznu tačku, sa koje možete da diversifikujete svoj plan ishrane  tokom jedne sedmice hrono dijete.
Iako izgleda čudno,ali  doručak treba da bude bogat namirnicama sa visokim sadržajem masti. Bogat doručak pomaže da se izbegne osećaj umora koji se obično javlja nekoliko sati posle podneva.

DORUČAK:
 20 grama putera. Čaj ili kafa bez mleka ili šećera
70 grama hleba sadrži sporo delujuće šećere, takođe poznate kao složene ugljene hidrate, što je odlično gorivo za telo
100 grama sira po vašem izboru možete menjati koliko želite, svaka vrsta sira je dozvoljena Izbegavajte: hranu koja sadrži ugljene hidrate (brza peciva, žitarice sa dodatkom šećera); ručak će biti zasnovana na životinjskim proteinima i ugljenim hidratima, ali to ne bi trebalo da bude previše dosledno tokom hrono dijete, kako bi se izbeglo izazivanje osećaja umora i pospanosti.

RUČAK: Pirinač, testenina ili krompir pripremljeni na pari
Bilo koja vrsta mesa po vašem izboru. Možete odrediti tačnu količinu mesa na osnovu vaše visine. Na primer,za osobu koja je 170 cm visine, idealna količina mesa koje treba da pojede je  270 grama (170 + 100) dakle vašoj visini dodajte 100.
 Izbegavajte: predjela svih vrsta, deserti (proizvodi na bazi šećera), mlečne proizvode i hleb, u popodnevnim satima, telo proizvodi manje digestivnih enzima i  digestivni procesi su sporiji. Jela bi trebalo da budu veoma lagana. 
Bilo bi odlično ako bi mogli da preskočite ovaj obrok  s vremena na vreme!

VEČERA:
Riba ili morski plodovi Porcija povrća kuvanog na pari ili grilovano belo meso, 40 grama manje nego vaša visina izražena u centimetarima. Dakle, za osobu 170 cm, visoku, preporučena količina mesa je 130 grama (170 - 40) Izbegavajte: mlečne proizvode, šećer i alkohol.

Hrono dijeta iskustva
Bez obzira na obećanja onih koji promovišu hrono dijetu većina ljudi izgubi od 3 do 5 kilograma težine.Ima i dosta iskustva gde je došlo do smanjenja obima struka ili butina ali ipak većina izgubljenih kilograma se odnosi na vodu.Posle prestanka dijete iskustva su ista kao i kod mnogih sličnih dijeta -kilogrami se brzo vraćaju.

Da biste ovo sprečili možete uvesti jednočasovnu šetnju barem 5 dana nedeljno a za bolje rezultate same hrono dijete dobro je da se bavite nekim fizičkim aktivnostima od prvog dana njenog sprovodjenja.

Hrono dijeta nije previše restriktivna,nije opasna po zdravlje,nema nekog striktnog jelovnika koga se treba pridržavati,nema osećaja gladi tokom celog dana pa prosečnoj osobi neće biti naročito teško da je proba za dve nedelje.

Omogućava rublika dijeta mršavljenje na sajtu izgubljenacast.info

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP