Mejo dijeta

Dok je Mejo klinika izvor medicinskih informacija i istraživanja kojima se može verovati, Mejo dijeta ipak nije najbolja za svakog.

Proteinska dijeta sa klinike Mejo veoma je popularna pre svega jer su pomoću nje kilograme skidale brojne holivudske zvezde. Na osnovu kombinovane upotrebe grejpa i jaja, unos ugljenih hidrata je minimaln, a i dnevni unos kalorija je minimalan.Samo od 800 do hiljadu kalorija dnevno. Stroga dijeta sa dosta discipline obećava odlične rezultate - u roku od 14 dana možete da izgubite između sedam i deset kilograma ali, nažalost, samo na račun izgubljene tečnosti a ne masti.Na ovaj način uzrokovan gubitak težine može izazvati jo jo efekat a broj izgubljenih kilograma može biti brzo vraćen. Iako je dijeta kreirana od strane eksperata klinike Mejo,  mnogi joj se protive.

 Neki ljudi vole preciznost brojanja kalorija. Mejo dijeta ne zahteva brojanje kalorija, ali ima veoma mali broj tipova kalorija koe ćete trošiti.
Osobe na Mejo dijeti će takođe morati da nauče i usvoje  piramidu ishrane klinike Mejo. Tradicionalne prehrambene piramide uglavnom sadrže hleb, žitarice, pirinač i testenine, kao baze - najveći deo piramide. Umesto toga, piramida ishrane klinike Mejo ima osnovu od voća i povrća, i sugeriše neograničen broj obroka. Takođe, umesto dve do četiri porcije voća i povrća predloženih od strane tradicionalnih prehrambenih piramida, piramida Mejo sugeriše neograničen broj obroka.

Postoji konfuzija  koja "Maio Clinic Diet" je prava Mejo dijeta. Pošto je godinama bila u opticaju lažna dijeta koja je promovisala unos velike količine grejpa sa obećanjima o gubicima od 20 kilograma ili više.

Pozitivni aspekti Mejo klinike Dijeta daleko nadmašuju sve nedostatke. U doba kada je "održivost dijetom postignute težine"  zvučna reč, Maio Clinic je nadogradila dijetu sa drugom fazom  koja podstiče na zdrav način života i doživotno pridržavanje  dobrim navikama u ishrani.

Evo plana ishrane za 14 dana Mejo dijete

Dan 1
-Doručak: 1/2 grejpfruta, 3 kuvana jaja i kafa. -Ručak: 1 grejpfrut, 3 meko kuvana jaja, kuvan spanać,kafa.
-Večera: 3 meko kuvana jaja, mešana salata, tost.
Dan 2
-Doručak: 1/2 grejpfruta, 3 meko kuvana jaja i kafa.
-Ručak: 1 grejpfrut, 2 — 3 jaja, kuvan spanać,kafa.
-Večera: Veliki stek, maslinke, zelena salata,paradajz sok.
Dan 3
-Doručak: 1/2 grejpfruta, 3 meko kuvana jaja i kafa.
-Ručak: 2 jaja, spanać, paradajz sok, kafa.
-Večera: Jagnjeći kotlet, paradajz sok, čaj ili kafa.
Dan 4
-Doručak: 1/2 grejpfrut, 3 meko kuvana jaja i kafa.
-Ručak: 2 jaja, mešana salata, crna kafa ili čaj.
-Večera: 2 jaja, kelj ili zelje, sir, tost.
Dan 5
-Doručak: 1/2 grejpfruta, 3 meko kuvana jaja i crna kafa.
-Ručak: 2 jajeta, spanać, kafa ili čaj
-Večera: kuvana ili pečena riba, mešana salata.
Dan 6
-Doručak: 1/2 grejpfrut, 3 meko kuvana jaja i kafa.
-Ručak: Voćna salata bez šećera po izboru u neograničenoj količini.
-Večera: Velika šnicla paradajz sok, čaj ili kafa.
Dan 7
-Doručak: 1/2 grejpfruta, 3 kuvana jaja i kafa.
-Ručak: Grejpfrut, hladna piletina, paradajz sok, kafa.
-Večera: Grejpfrut, piletina, šargarepa, paradajz sok, kafa ili čaj. Posle 7 dana ponovite plan ishrane još jednom,trebalo bi da izgubite od 7 do 10 kilograma. Detaljnije o drugoj fazi ove dijete za održavanje težine pogledajte na dijetaplus.com dijeta klinike Mejo Ako nemate volju za sprovodjenje druge faze Mejo dijeta vam može poslužiti kao način da skinete 7 do 10 kilograma za odlazak na letovanje... Mnogo jaja priznaćete!

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP