Simptomi trudnoce-Mojezdravlje.net

Sigurno će svaka žena u slučaju trudnoće na neki način osjetiti da se u njenom organizmu događa nešto njoj nepoznato. Postoje li simptomi koji nam mogu ukazati da se radi o trudnoći?

Simptomi rane trudnoće mogu se osjetiti već posle par dana od trenutka začeća, ali neke žene ne osjećaju ništa ni nakon nekoliko tjedana. Prvi simptom trudnoće je svakako izostanak menstruacije, ali tijelo će vam početi slati i druge signale, koji se mogu razlikovati iz tjedna u tjedan. Jedan od prvih simptoma trudnoće može biti pojačana potreba za određenom vrstom hrane, koju do tada možda i niste voljeli. Također u ovom periodu može doći i do malog krvarenja, koje nije menstrualno, ali koje vas ne treba niti brinuti.

Jutarnja mučnina može se pojaviti vrlo rano u trudnoći, čak i prije nego što primijetite da ste u drugom stanju. Iako se zove jutarnja mučnina, ona se može javljati u bilo koje doba dana. Pomoć u borbi protiv ovakvog stanja mogu vam biti mali ali česti obroci.

Mnoge žene postanu osjetljivije na svakodnevne mirise, a čulo okusa se može tako drastično promijeniti da postoji mogućnost da vam se više neće tražiti vaša omiljena hrana. Također, u ustima možete osjećati okus metala.

Zbog povećavanja maternice pritisak na mokraćni mjehur će biti jači pa ćete vjerojatno češće nego što je to uobičajeno ići u WC. Ukoliko vam je urin tamnije boje i ima jači miris nego inače pijte više vode.

U ranoj trudnoći moguće je osjetiti kako su vam se grudi povećale i postale izrazito napete. Bradavice isto tako mogu narasti i postati jako osjetljive, a mogu i potamniti.

Prvih nekoliko tjedana možda ćete imati grčeve i osjećaj kao da svakog trenutka trebate dobiti menstruaciju, a grčeve često prati i bol u leđima. Trudnice mogu imati i češće glavobolje koje su rezultat velikih hormonskih poremećaja.

Moguće je da će vas do kraja prvog tromjesečja pratiti osjećaj iscrpljenosti, a to se događa zbog rasta hormona HCG i Progesterona, a i zbog povišene tjelesne temperature.

Nizak šećer koji se javlja od izbjegavanje hrane zbog mučnine i nizak tlak nakon dužeg stajanja koji se javlja zbog pritiska maternice na žile u nogama, mogu izazvati vrtoglavice i nesvjestice.

Možda ćete se iznenaditi, ali tijekom prvog tromjesečja trudnoće možete izgubiti na tjelesnoj težini. Ovo je rezultat smanjenog apetita, što je u ovom periodu normalno.

Hormoni trudnoće usporavaju metabolizam kako bi se apsorbirale sve hranljive tvari koje su potrebne vašoj bebi za rast. Zbog ovog kiseline mogu uzrokovati mučninu i zatvor, te pojačano lučenje kiseline u želucu.

U trudnoći ćete biti i jako žedni. Dodatna količina vode koju popijete koristi se za povećanje količine krvi i ostalih tekućina u organizmu.

Ponekad je frustrirajuće čekati odgovor ukoliko mislite da ste trudni i ne možete dočekati period kada to možete saznati, ali slušajte svoje tijelo i možda vam ono kaže odgovor.
mojezdravlje.net
Top tekstovi za...Trudnoca simptomi
Trudnoca simptomi-Mojabeba.com
Trudnoca simptomi-Mojezdravlje.net
Trudnoca simptomi-Bebinsvet.net

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP