Kako skinuti salo sa stomaka

Kako skinuti salo sa stomaka na najbolji i najlakši način? je pitanje koje su mnogi postavili sebi.Ako je statistika tacna, 90% americkih i 70% evropskih odraslih osoba nije zadovoljno kako im stomak izgleda i želeli bi skinuti salo sa stomaka.Nije lako skinuti salo sa stomaka ali nije ni nemoguće kako mnogi misle preduzimajuci nekoliko jednostavnih koraka možemo radikalno da unapredimo naš izgled, zdravlje i opšte blagostanje.

Ako je veliki stomak vaš problem morate biti veoma strpljivi i uporni da se to promeni!Ne samo da je stomacno salo ružno,već je i naucno povezano sa mnogim zdravstvenim problemima kao što su nadimanje, gorušica, dijabetes, bolesti srca, moždani udar i sl (a vi mislili da je estetski najgori deo!).Ako budete uporni i sledite savete kako skinuti salo sa stomaka dobicete savršen stomak kakav ste oduvek želeli pre nego što vi to očekujete samo se nemojte odmah na početku razočarati i nastaviti po starom.
NAJBOLJI NAČINI DA SKINETE STOMAK

Biti realan
KAKO SKINUTI SALO SA STOMAKA
Pre nego što uradite vaš prvi trbušnjak,morate znati da neće biti lako izgubiti stomak i da sami trbušnjaci nemogu da reše problem. Potrebno je da budete realni i da shvatite da je nemoguće skinuti salo kao čarobnim štapićem za samo desetak dana.Da bi vežbe bile delotvorne morate ih raditi u dužem vremenskom periodu i proliti dosta znoja.Malo posvecenosti ovom problemu i želja da ga rešite ce vas odvesti daleko,samo budite uporni i ne odustajte na početku!

Nosite vodu svuda sa sobom
Bilo da ste na putu mršavljenja,ili pokušavate skinuti salo sa stomaka,ili ste samo odlučili da živite zdravije, uvek je dobra ideja drzati organizam hidriran,i za to, cete da držite bocu vode sa sobom gde god da krenete.Gutljaj vode iz nje svaki put kad osetite žedj ili glad će vas sprečiti da pijete šećerom napunjene voćne sokove i gazirana pića a takodje voda može stvoriti osećaj sitosti pa nećete posegnuti za grickalicama izmedju obroka.!Ako imate naviku da jedete slatkiše izmedju obroka i pijete gazirana pića ili obilje slatke kafe i sl. ovo će sigurno pomoći u skidanju stomaka.

Boja hrane
Da li ste znali da što više boja ima vaš obrok,verovatno će biti zdraviji? Razmislite o tome: šargarepa, paprika, spanac, paradajz: oni su svi sjajne boje, a sve to je veoma zdrav izbor!Neka vam hrana bude šarena i na dobrom ste putu da izgubite stomak!

Izbacite brzu hranu iz ishrane
Brza hrana je najveći krivac za stvaranje stomačnog sala.Ona je zgodna za savremeni način života, naravno, ali je prepuna kalorija i masti,a kalorije i masti lepe se pravo na naše "problematicne oblasti," naš stomak i zadnjicu!Ako želite skinuti stomak odreknite se brze hrane odmah!

Nemojte piti gazirana pića

Flašica Kokakole sadrži više kalorija nego velika banana,ali je bez ikakve nutritivne vrednosti,većina od tih kalorija dolazi iz fruktoznog sirupa koji se instantno razlaže i ako nema energetskih potreba zbog neke fizičke aktivnosti pretvara se u salo.

Radite fizičke vežbe
kako skinuti salo
Ako mislite da cete morati da provede ostatak svog života radeći trbušnjake to nije tacno.Moracete da radite sve vrste vežbi, umereno, ukljucujuci i teške vežbe , kao i brzo hodanje, trcanje i sl. Zapamtite, sve u svemu fitnes i ishrana je kljuc za gubljenje stomačne masti,a vežbanjem se sprečava da se vrati!

Ne vozite se kad ne morate
Ako imate naviku da vozite auto kad idete do mesta 500 m dalekog prestanite s tim !hodajte ili bar vozite bicikl.

Nemojte biti samozadovoljni!
Kada imate telo kakvo želite (bez vidljivog stomačnog sala!), To ne znaci da je vreme da se odmorite na lovorikama.Ne prestajte s fizičkim aktivnostima.Ne prestajte da jedete pravu hranu i zadržaćete vitko telo.

Nemojte gladovati to nece pomoci da izgubite stomak!
Glad nece pomoci da sagorite stomacno salo.Smanjite kalorije,posebno prazne kalorije (gazirana pića), ali da biste bili zdravi, i gubili stomacno salo, morate da dobro jedete.Gladovanje je samo po sebi opasno,užasno nezdravo i nece u svakom slucaju pomoći to je provereno kod hiljada ljudi!

Ne lišavajte sebe omiljene hrane
Ako je neka vaša omiljena hrana medju onima koje uzrokuju salo na stomaku priuštite je sebi ponekad i u malim količinama, to je bolje nego da vam u nekom trenutku zbog nje popusti volja pa da odustanete od skidanja stomaka.

Nemojete odustati ako nema rezultata
Ako ste očekivali rezultate brže pa ste se razočarali nikako ne odustajte jer je to verovatno plato na kome se organizam prilagodjava pozitivnim promenama.Kad proces topljenja sala jednom počne bićete iznenadjeni brzinom kojom se vaš stomak smanjuje.

Nemojte misliti samo na stomačno salo
kako skinuti stomaka
Naucna je i biološka cinjenica: da se apsolutno ne može izolovati jedan set mišica i izgubiti masti samo na tom jednom mestu, a to ukljucuje i stomacno salo. Ako postoji proizvod ili pilula koji obecava suprotno,to je prevara.Da biste skinuli stomak morate umanjiti i kompletnu telesnu težinu jer nevidljivog sala ima svuda ispod kože oko unutrašnjih organa i sl.

Pijte cašu vode pre nego što jedete
Ako ste žedni,vi jedete više.Zar to nije cudno? Ali to je istina. Dakle, pre nego što sednete da jedete,popijete cašu hladne vode,sacekajte nekoliko minuta,a onda počnite da jede Mnogo je bolje!Bicete iznenadeni koliko je efikasan ovaj nacin da izgubite salo.Probajte!

Jedite 5 manjih obroka dnevno
Umesto da jedete tri velika obroka svaki dan, prebacite se na pet manjih obroka: dorucak,jutarnja užina, lagani rucak, sredinom popodneva mala užina,kao i uravnotežena vecera.Manji obroci a cešci, ce vas sacuvati od osecaja gladi.I usput, "užina", naravno znači nešto zdravo, a ne čokoladice! Na ovaj nacin ćete da izgubite stomak bez mnogo žrtvovanja,sve što treba da uradite je da napravite raspored za obroke, i vremenom cete se iznenaditi kako je 5 obroka dnevno bolje a to ce postati vaš novi zdrav nacin života.

Dajte sebi 20 minuta za obrok
Da li ste znali da je potrebno nekoliko minuta da stomak "shvati" da je pun? Zato je važno da veoma polako jedete i dobro i dugo žvaćete.U suprotnom,doći će do prejedanja,što će poništiti sve što ste postigli za taj dan, a to nije ono što želite ako vam je namera da izgubite stomak brzo.

Radite kardio vežbe
Ako želite zaista brze rezultate uključite kardiovežbe pet puta nedeljno po 20 minuta.
Šta su kardio vežbe?
Sve aktivnosti koje će učiniti da vam srce skače ko ludo:trčanje,preskaknje konopca,brzi ples,aerobik i sl.
Ne koristite vagu
Telesna težina tokom dana varira pa možete bespotrebno razočarati sebe iako napredujete,takodje mišići su teži od sala pa može izgledati kao da se gojite iako topite salo santimetar je mnogo bolja mera.

Koliko punite tanjr?
Ako imate naviku da prepunjujete tanjr prestanite s tim sipajte malo pa ako ste još gladni još malo pa opet još malo.Ovaj mali trik odlično deluje u smanjenju unosa kalorija.Ljudi često gotovo silom pojedu sve kad im je tanjir prepun iako nisu baš previše gladni.
Nastavak>>>>>>Kako skinuti salo sa stomaka

Šta uzrokuje pivski stomak
Vežbe za zatezanje stomaka dijeta

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP