Visokoproteinska hrana za povećanje telesne mase

Dovoljno proteina u svakom obroku ima brojne prednosti, kao što su povećanje mišićne mase i proizvodnja energije za telo.Ako ste u potrazi za načinom da povećate težinu,proteini su pravo rešenje za vas jer njihov manjak u ishrani često dovodi do mršavosti jer telo nema dovoljno proteina za izgradnju novih mišićnih ćelija...

Višak proteina se pretvara u masti ako nebude iskorišćen kao energija ili za izgradnju i obnavljanje ćelija, i pohranjuju se na isti način kao ugljeni hidrati.Međutim, ako radite vežbe opterećenja neke mišićne grupe sa tegovima sigurno će doći do značajnog povećanja mišićne mase jer se ona grdi isključivo od proteina.
Jaja
visokoproteinska hrana
Jaja sadrže oko 6g proteina u zavisnosti od veličine jajeta.Započnite dan sa jajima na tostu, ili omletom od nekoliko srednjih jaja.

Mleko
Jedan litar mleka sadrži više od 20 grama proteina a za prosto održanje telesne težine vam treba 1 gram po kilogramu dakle ako želite da povećate težinu morate unositi više od 1,5-2,0(zavisno od stepena fizičke aktivnosti) grama po kilogramu vaše sadašnje težine.Dakle ako naviknete da svakog dana pijete mleko kao sok i sl. i uspevate da popijete po 1 litar dnevno značajno ćete podmiriti proteinske potrebe.Tri jaja i pola litra mleka za doručak vam mogu obezbediti već polovinu potreba s obzirom da ova kombinacija sadrži blizu 30 grama proteina.

Jogurt sa malo masti
150 grama jogurta sadrži oko 8 g proteina i 10 grama ugljenih hidrata možete da koristite voćni i obični jogurt.

Riba
100g filea bakalara na primer sadrži sjajnih 21g proteina, i 0g ugljenih hidrata. Riba je veoma zdrava bilo da je pripremate svežu,smrznutu ili iz konzerve,obavezno pripremite bar jedan obrok sa ribom svake nedelje.

Sir
100g sira sadrži 25g proteina, i može se lako uključiti u svaki obrok.Pokušajte da jedete sir u sendviču,sir na tostu ili samo sir kao predjelo.

Govedina
100g sadrži 28 g proteina, što je ogromna količina.Pokušajte da često za večeru jedete pečenu govedinu,ili sendviče od govedine za doručak.

Piletina
100g sadrži 25g proteina, a piletina se lako uključuje u svako jelo.Postoje stotine recepata za jela od piletine,što češće pripremajte piletinu!Kožicu odstranite jer sadrži dosta holesterola a pileće meso jedite što više možete bolje reći svakodnevno.

Šunka
100 grama šunke sadrži oko 25 g proteina jedite sendviče sa šunkom kad god ste u žurbi i nemožete da pripremate drugu hranu.

Hamburger
hamburger
100 grama mesa iz hamburgera sadrži oko 20 grama proteina naravno sve u zavisnosti od kvaliteta mesa od koga je pripremljen.

Soja
Soja je najbolji izvor proteina od sve hrane biljnog porekla,bodibilderi vegetarijanci je jedu dva puta dnevno zašto vi ne bi mogli bar dva puta nedeljno.

Svinjetina
100 grama nemasne svinjetine sadrži oko 22 gr proteina jedite je barem jednom nedeljno.

Pasulj,sočivo
Šola kuvanog pasulja ili sočiva sadrži 7 do 10 grama proteina dodajte pasulj i sočivo raznim jelima da bi ste povećali unos proteina.

Kikiriki
kikiriki
Šolja kikirikija sadrži oko 9 grama proteina da bi ste povećali dnevni unos jedite kikiriki dok gledate Tv ili sedite uz kompjuter.

Semenke
Semenke suncokreta ili bundeve sadrže više od 8 gr proteina na100 grama grickajte ih kad god možete.

Tuna
Jedna konzerva tune (ceo komad a ne komadići u ulju) sadrži blizu 40g proteina pojedite jednu konzervu i značajno ćete popuniti vaše potrebe.

Surutka
Ako pored ovolikih namirnica nemožete da popunite dnevne potrebe tu je surutka u prahu da vam pomogne.Surutka je veoma bogata proteinima i sastavni je deo mnogih preparata za bodibildere,možete je pronaći u većini prodavnica zdrave hrane sa raznim aromama i koristiti izmedju obroka.
Kako se udebljati uz najkaloricnije namirnice
Kako se ugojiti za kratko vreme
TABLICA KALORIJA
Preparati za povecanje tezine Herbalife
Povecanje grudi
Da li kafa ima veze s velicinom grudi
Kako se udebljati

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP