Proteinska dijeta jelovnik

Jelovnik tokom proteinske dijete treba da uključi namirnice najbogatije proteinima:meso,jaja,soju,pasulj,sočivo...
proteinska dijeta jelovnik
Od gore pomenutih namirnica se može napraviti dosta kombinacija a verovatno ih već često koristite u ishrani.
Doručak
Za doručak možete jesti jaja spremljena na bilo koji načina,kuvana,pržena,kajganu,omlet sa kačkavaljem,slaninom,šunkom itd
Ako ste zaposleni i često kupujete peciva za doručak moraćete ih se odreći,a hamburger pojesti bez hleba uz čašu punomasnog jogurta npr.Ovo većini ljudi stvara velike probleme ali za nekoliko dana sve će vam već izgledati sasvim normalno.
Za užinu bi idealno bilo voće ali većina voća sadrži proste šećere i ugljene hidrate možete se odlučiti za rendanu šargarepu i preko nje iscediti jedan limun,ako je sezona možete jesti jagode ili kupine one nisu bogate šećerima.
Ručak i večera vam omogućuju mnogo izbora pre svega treba izabrati jela sa mesom i povrćem kao što je pasulj,sočivo pečurke soja sve je to idealno za dodatak,da ne bi došlo do deficita vitamina možete jesti luk,šargarepu,kupus,paradajz,krastavce naravno sve ovo možete dodavati i jelima sa mesom.
Da ne bi došlo do preteranog unosa loših masti često jedite ribe.
Dodavanje lanenog semena ili ulja u ishranu tokom proteinske dijete takodje može povećati unos omega 3 masnih kiselina koje imaju pozitivan uticaj na nivo lošeg holesterola.Zbog obilja mesa u ishrani obavezno treba razmišljati i o holesterolu a laneno seme ,ulje,maslinovo ulje i masna riba poput skuše,lososa i tune je odlična prevencija.
Velika količina hleba uz svaki obrok je samo loša navika kad jednom naučite da jedete bez njega ili sa samo malo ražanog hleba posle dijete ćete ga manje koristiti u ishrani pa ćete imati i manje problema sa viškom kilograma.
Proteinska dijeta
Proteinska dijeta iskustva
Visokoproteinska hrana
Laneno seme
Laneno ulje

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP