Kako smanjiti apetit

Kako smanjiti apetit korisni saveti-Mnogi imaju utisak da baš kad žele oslabiti imaju veliku želju za hranom pa se prirodno nameće i pitanje kako smanjiti apetit...


Imate volju, ali vaše telo kao da ne sluša vaše želje. Probajte ove trikove i izborite se sa dobrim apetitom!

Navalite na vitamin C
Studije su pokazale da vitamin C pospešuje rad metabolizma i smanjuje nivo hormona stresa koji utiče na gojenje. Pojedite pola grejpfruta i blokiraćete enzime koji su zaduženi sa taloženje masnoća i ugljenih hidrata.Tako ćete ubrzati sagorevanje sala, a samim tinn i smršati!

Držite radio u kuhinji
Istraživanja su pokazala da slušanje muzike (posebno klasićne) za vreme jela, smanjuje apetit. Zapravo, muzika utiče na to da jedete sporije, a samim tim brže osećate sitost! U nornnalnim uslovima čovek sažvaće pet zalogaja u minutu, a oni koji slušaju muziku za isto vreme uzimaju svega tri. Dakle, jedu manje i  gube kilograme!

Osvetlite kuhinju
Prema najnovim istraživanjima, dobro osvetljena kuhinja pomoći će vam da se smanjite obroke. Studije su pokazale da mračne prostorije pospešuju apetit. Pouzdano se ne zna šta je uzok ovoj pojavi, ali veruje se da nedostatak osvetljenja u prostoriji u kojoj obedujemo, čini da imamo smanjenu svest o sopstvenom izgledu, a samim tim i manju potrebu da se kontrolišemo!Neka vam prostorije u kojima provodite dosta vremena takodje budu osvetljene.


Izaberite pravo posuđe
Najnovija istraživanja su pokazala da tamni tanjiri, crni ili ljubičasti, utiču na to da jedete manje! Stručnjaci pretpostavljaju da je to zato što je naš mozak „programiran" da tamne boje povezuje sa hranom koja je pokvarena ili otrovna!


Supa pod obavezno
Napravite zalihe gotovih supa u svojoj ostavi i oslobodite se viška masti! Studije su pokazale da osobe koje započnu obrok tanjirom supe, unose 33 % manje kalorija u odnosu na one koji nemaju tu naviku. Supa, ne samo da čini da se osećate sito, ona greje i podiže telesnu temperaturu samim tim, sagoreva masti.



Vežbanje
Možda niste znali, ali redovno vežbanje ne samo da sagoreva kalorije, već i pomaže da manje jedete! Aerobne vežbe pojačavaju lučenje hormona koji smanjuju osećaj gladi, a kardio vežbe utiču na smanjenje apetita! Istraživanja su pokazala da kombinovani trening u trajanju od sat vremena uspešno odlaže pojavljivanje gladi za čak dva sata!

Dobro se naspavajte
Svi znamo da je kvalitetan san veoma važan za dobro zdravlje. Istraživanje u KlivIendu je otkrilo da su osobe koje svake noći spavaju samo pet sati za 50 % podložnije gojaznosti od onih koje spavaju optimalnih sedam do devet sati. Nedostatak sna utiče na lučenje hormona koji regulišu apetit i sitost, što dovodi do pojave suvišnih kilograma.

 Voda
 Kad god osetite glad, popijte čašu vode istraživanja su pokazala da naše telo često osećaj žedji „tumači" kao glad, pa zato kad osetite želju da zavirite u frifider, prvo popijte čašu do dve vode. Možda se ispostavi da uopšte niste bili gladni. Voda nema kalorija i najzdraviji je, najjeftiniji i najjednostavniji način da suzbijete glad i smanjite apetit.

 Proteinski doručak
Ako želite smanjiti apetit doručkijte proteinske namirnice kao što su belanca ili malomasni jogurt,jer će vas držati sitim mnogo duže nego da ste ih jeli u neko drugo doba dana.

Ovo su neki od odgovora na pitanje kako smanjiti apetit a na vama je da prikupite dovoljno volje da većinu saveta svakodnevno sprovodite.
>>> Kako smršati

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP