Kivi dijeta

Kivi dijeta sa opisima kakvi se mogu naći na internetu nije baš najzdravije rešenje za skidanje kilograma ali uz odredjene popravke može da bude i efikasna i bezopasna po zdravlje.


Kivi je veoma pogodan za dijetu i mršavljenje jer sadrži izuzetno visoku količinu vitamina C čak mnogo više od čuvene narandže.A vitamin C prema svim istraživanjima može ubrzati mršavljenje i topljenje sala uz njgovo pretvaranje u energiju.Većina ljudi misli da konzumira dovoljne količine vitamina C svakog dana ali većina ovog vitamina se izgubi prilikom bilo kakve obrade hrane.Dakle sva preradjena hrana koju kupujete je bez vitamina C.Mnogi sokovi i razni proizvodi na etiketama imaju reklamu da su obogaćeni vitaminom C ali takav vitamin nije upotrebljiv za naš organizam.
Vitamin c je neophodan telu za sintezu L karnitina amino kiseline koja je potrebna za sagorevanje masti.

Prilikom jedne studije pokazalo se da osobe koje su unosile velike količine vitamina C mnogo brže mršave uz istu hranu i iste telesne aktivnosti od osoba čija je ishrana siromašna vitaminom C.

Sada vam je jasno u čemu leži moć kivija za mršavljenje i zašto je pogodan za dijete i mršavljenje.
Ovaj dijetalni plan možete sprovoditi 6 dana.

Za doručak jednog dana pojedite jedno tvrdo kuvano jaje  a drugog popijte čašu od 200 ml nemasnog jogurta sa kašičicom lanenog semena.

Za ručak jednog dana pojedite skušu,oslića ili lososa bez hleba količina nije bitna. Drugog dana pojedite do 250 grama pilećih prsa i parče crnog hleba.Dozvoljen je i tanjir sezonske salate.

Za večeru u danu kada ste za doručak imali jaje uzmite čašu nemasnog jogurta sa kašičicom lanenog semena.Laneno seme možete kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane.

U dve užine posle doručka i posle ručka pojedite po 3 kivija,kivi možete jesti tokom dana u neograničenim količinama a neophodno je da pojedete 6 kivija.Dijeta treba da traje tačno 6 dana i nesme se produžavati

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP