Trudnoca simptomi

Koji su najpouzdaniji simptomi da je trudnoća počela...Izostanak menstruacije je jedan od najsigurnijih simptoma mada ga mogu osim trudnoće uzrokovati i druge ...

trudnoca simptomi

Simptomi trudnoce se razlikuju od žene do žene i od trudnoće do trudnoće ali jedan od najznačajnijih simptoma trudnoće je izostanak menstrualnog ciklusa.Veoma je važno da se razumeju znakovi i simptomi trudnoće jer neki simptomi mogu biti povezani sa nečim drugim a ne sa trudnoćom.Neke žene osećaju znakove i simptome trudnoće posle nedelju dana od začeća dok kod drugih žena simptomi se pojavljuju posle nekoliko nedelja ili u potpunosti izostaju.
Evo nekih od najčešćih simptoma i znakova trudnoće.Ako ste seksualno aktivni a pojavi se neki od sledećih simptoma obavezno uzmite test trudnoće.

trudnoća simptomi
Oko nedelju dana posle ovulacije kod pojedinih žena može da se javi malo krvarenje,koje može početi u isto vreme kad bi trebalo da im počne i menstrualni ciklus.neke žene mogu pomisliti da se radi o menstruaciji.Ovakvo krvarenje se javlja kao rezultat usadjivanja oplodjene jajne ćelije u matericu.

Trudnoća rani simptomi-Kašnjenje(izostanak) menstruacije.

Kašnjenje menstruacije je najčešći simptom koji navodi žene da uzmu test trudnoće.Kad zatrudnite vaš sledeći period će izostati mada se kod mnogih žena krvarenje javlja i tokom trudnoće ali u mnogo kraćem i lakšem obliku.Ovo je simptom koji najsigurnije ukazuje da je počela trudnoća mada do ovoga može doći i zbog promene telesne težine gubitak/dobitak, premorenosti, hormonalnih problema ,napetosti,stresa ili prestanka uzimanja pilula za kontrolu radjanja.

trudnoća simptomi-matečene osetljive dojke

Natečene i osetljive dojke je simptom koji može početi već nedelju do dve posle začeća.mogu se primetiti promene na dojkama one postaju osetljive na dodir,bolne,natečene.
pilule za kontracepciju ili trenutna hormonalna neravnoteža takodje mogu izazvati ovakve simtome.

Simptomi trudnoće-umor

Stalno osećanje umora i iscrpljenosti je simptom koji se javlja već u prvoj nedelji posle začeća.

Mučnina

Ovo je najpoznatiji od simptoma trudnoće i najčesće se javlja dve do osam nedelja posle začeća.Mali broj žena ima sreću da kod njh ovaj simptom izostane kod mnogih traje skoro dok traje i trudnoća.

Simptomi trudnoće-bol u ledjima

Bol u ledjima je simptom koji se javlja kod nekih na početku trudnoće ali kod većine počinje u kasnijoj fazi trudnoće.Nije pouzdan simptom da je počela trudnoća jer ga može izazvati i nadolazeća menstruacija.

Glavobolja

Kad počinje trudnoća dolazi do naglog porasta hormona u vašem organizmu što dovodi do glavobola.

Simptomi trudnoće-učestalo mokrenje

Posle oplodnje materica se naglo povećava i pritiska mokraćni mehur što uzrokuje potrebu za veoma čestim mokrenjem.Možda će vam urin biti tamniji i imaće jači miris nego inače potrebno je da unosite više tečnosti.Ako prilikom mokrenja osećate peckanje to može da bude simptom infekcije a ne trudnoće pa je najbolje da se obratite lekaru.

Ako je počela trudnoća koža oko bradavica može biti tamnija.

Iako možda baš vi nemate snažnu želju da jedete kisele krastavce i sladoled mnoge žene kad počne trudnoća osećaju snažnu potrebu za odredjenom hranom i to može trajati dok traje trudnoća ako uopšte traje jer većina žena želi da zna koji su pouzdani simptomi trudnoće kako bi trudnoća "na vrme" bila prekinuta.
Top tekstovi za...Trudnoca simptomi
Trudnoca simptomi-Mojabeba.com
Trudnoca simptomi-Mojezdravlje.net
Trudnoca simptomi-Bebinsvet.net












10 NAJDEBLJIH NACIJA NA SVETU KOLIKA JE PROSEČNA VELIČINA PENISA Suzana Mancic pozirala za Playboy

Un dijeta

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP