Alternativna medicina

Alternativna medicina želi da obnovi telo i spreči dalju pojavu bolesti time što će eliminisati uzrok pojave simptoma.
Alternativna medicina ispituje celokupnu psihofizičku sliku pacijenta: stanje čitavog njegovog organizma, uslove u kojima živi, način života, okruženje, simptome...
U novije vreme sve je popularnija takozvana alternativna medicina.
Postoji oko 200 alternativnih metoda lečenja, podeljenih u oko 30 kategorija, kao što su biljna medicina, homeopatija, ajurvedska medicina, vitaminski i mineralni dodaci ishrani, zatim fizički tretmani kao masaža i hidroterapija. Ovi tradicionalni oblici medicine podstiču prirodne mehanizme izlečenja u organizmu i jačaju otpornost na bolesti. Mogu se koristiti zasebno ili u kombinaciji.
Ako naučite kada i kako da koristite ove metode, to vam može pomoći ne samo da izbegnete bolesti, nego i da steknete osećanje zdravlja kakvo niste ni zamišljali da je moguće.
U ovom delu ćete naći podatke o glavnim principima na koje se oslanjaju mnoge popularne prirodne terapije. Navedeni lekovi mogu da posluže kao neagresivna dopuna osnovnom lečenju i savetima lekara i drugih zdravstvenih stručnjaka.
Ipak, pre nego što počnete da primenjujete bilo koju od ovih terapija ili se odlučite za odlazak kod prirodnog terapeuta, svakako dobro upoznajte osnovne tehnike, a najviše pripazite na posebna upozorenja.
 Akupresura
Kako smanjiti stres 
 Aromaterapija
Akupunktura

  © Blogger template 'Fly Away' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP